sobota 3. prosince 2016

Co to sakra je?....Asi krize (ne)čtecího věku!!!

Byl konec měsíce a začal nový a to je pro všechny knižní blogery a blogerky příležitost, jak dát dohromady všechny knížky, které za celý měsíc přečetli a ukázat je světu. Věřte, že bych takový článek taky ráda napsala, ale bohužel nemám z čeho a neměla bych do toho článku ani co dát. Nemohla jsem tomu uvěřit, ale i mě se to asi opravdu stalo a postihla mě čtecí krize. 

Za celý měsíc listopad jsem přečetla pouze jednu knížku. Byl to recenzní výtisk Knedlíček a knížka se mi vážně moc líbila a bavila mě, ale jak jsem jí dočetla neměla jsem chuť na žádnou další knížku, kterou mám doma. I když jsem vyměnila pár knížek a mám ve své knihovničce asi 4 nepřečtené, nemůžu se k tomu prostě dokopat. Prostě se mi nechce....

Nemohla jsem se toho zbavit, i když jsem to zkoušela a začala číst další knížku, ale nedokázala jsem se soustředit a ani mě nebavila. Nechci knížku přečíst aniž bych z ní nic neměla jenom proto, abych napsala článek, to mi nepřijde fér ani vůči té knížce ani vůči vám, co čtete moje články...:-)...

A víte co, po dlouhém přemýšlení, jak se mi to vlastně mohlo stát??? Jakože vážně mě? Byla jsem schopná přečíst dvě knížky za týden a teď nejsem schopná se dokopat ke dvěma knížkám za měsíc. Čím víc jsem nad tím dumala, došla jsem k názoru, že to asi nemá žádné řešení.....Prostě jsem asi četla a četla až jsem došla k tomuto mrtvému bodu. Možná je to tím, že nemám žádnou knížku, kterou bych fakt chtěla přečíst, nějaký hit, co by mě vážně bavil, Nevím.....

Nicméně jak se s tímto vypořádat?? Řekla jsem si, že nebudu tlačit na pilu a ono to přece musí přijít samo. Knížky mám stále ráda, neumím si bez nich svůj život představit, ale asi je to jak s nejoblíbenějším jídlem, taky se ho někdy přejíte a chvíli ho nechcete ani cítit. Takže jsem si naordinovala takový menší čtecí detox......A musím říct, že to asi funguje. Každý den procházím okolo mé knihovničky a dneska už jsem si začala pohrávat s myšlenkou, že bych se do jedné z knížek pustila a to s radostí a nadšením. Vidím to tak na zítřek..:-)

A rada pro všechny ostatní, které taková krize také postihne? Vykašlete se na to....Nebuďte pod tlakem, že nepřečtete 7 knížek za měsíc. Vždyť o co jde? Jsme jenom lidi a ne žádní čtecí roboti (třeba jako E.T.). Každý má občas svoje krize, se kterýma se musí vyrovnat. Hlavně nic nelámejte přes koleno, dejte si pauzu. Koukejte na televizi, seriály, poslouchejte svoji oblíbenou muziku, zkrátka cokoliv, co jste nedělali předtím, když jste četli. Hlava si na chvilku odpočne od písmenek a pak to přijde samo.....

A jak co vy? Už jste zažili svoji první čtecí krizi? Jak jste se s ní vyrovnali a máte nějaké nápady, jak se s tím poprat?

Papa vaše...Lúúca..


2 komentáře:

  1. Čtecí krize přijde vždy, když člověk má najednou čas a nebo je přečtený. Já třeba čtu vždy ve vlaku, protože to je jediný volný čas kdy mám. Když mám prázdniny, nebo zkouškové, tolik nečtu protože najednou mám třeba dost času a mám potřebu dělat to, na co nemám čas, ale nehrotím to :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  2. Čtecí krizi mám teď, ještě nedávno jsem měla problém s nedostatkem knih, takže jsem spíš neměla co číst, ale chtěla jsem číst. Teď zase mám co číst, ale nějak se mi do toho nechce. Dávám to za vinu tomu, že mě čeká napsat ještě několik recenzí, tak si nechci motat do hlavy další příběh. :)
    No snad se to v lednu vrátí do starých kolejí a místo internetu budu projíždět knížky. Takže nezoufej, stát se to může každému. :)
    Zdraví Anita z http://gingerani.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat