úterý 1. listopadu 2016

Měsíční přehled #1 Co jsem přečetla za říjen 2016...

Tak a je tady první článek mé nové rubriky.....Je to měsíční přehled za celý minulý měsíc, co jsem vlastně přečetla. Snad to bude pro někoho z vás inspirace, co zařadit do vaší knihovničky na příští měsíc..:-) 


MĚSÍČNÍ PŘEHLED -  ŘÍJEN 2016


Počet knížek, které jsem přečetla: 3
Počet stránek: 1390

1. VDOVA

Anotace:
Jeho tvář byla všeobecně známá z titulních stránek novin: opovrhované monstrum, které podle všeobecného mínění spáchalo hrůzný zločin. Nebyl však za něj nikdy odsouzen. A Jean Taylorová byla ženou toho monstra. Většinu svého života strávila v roli dokonalé manželky. Neochvějně stála po boku svému muži i poté, co byl obviněn z vraždy dítěte, přestože kvůli tomu musela snášet zlostné pohledy, přišla o přátele i o práci. Teď je ale její muž mrtvý a lidé chtějí vědět, jaké to bylo, žít po jeho boku. Co se vlastně tenkrát stalo. Jean může konečně vyzradit všechna tajemství.
Pravda – to je to, co po ní všichni chtějí. Zajímá se o ni novinářka, pro kterou je exkluzivní rozhovor s ženou pedofilního vraha vrcholem kariéry. A ještě intenzivněji se snaží pravdu odhalit inspektor Sparkes, pro něhož je tento případ letitou noční můrou. Policajtský instinkt mu napovídá, že se Jeanina maska mlčenlivosti bortí, že se brzy stane něco zásadního...

RECENZE

Hodnocení: 5/5

Mě osobně se kniha velmi líbila. Byla poutavá od začátku až do konce a rozhodně stojí za přečtení. Na to, že se jedná o první knihu této spisovatelky, jsem byla nadšená. Kniha má zcela neotřelý příběh a zápletku. 


2. HEDVÁBNÍK

Anotace
Když se spisovatel Owen Quine ztratí, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Domnívá se, že se manžel sám uchýlil na pár dní do ústraní – stejně jako to už dříve udělal – a chce, aby ho detektiv našel a přivedl zpátky domů. Jakmile Strike zahájí vyšetřování, je stále jasnější, že za Quinovým zmizením je více, než si jeho žena připouští. Spisovatel právě dokončil rukopis nové knihy, ve které vykreslil velmi jedovaté karikatury téměř všech svých známých. Pokud by byl román vydán, rozvracel by životy – je tedy mnoho lidí, kteří by si mohli přát Quina umlčet.

RECENZE

Hodnocení: 4/5



Druhý případ Cormorana Strikea a jeho půvabné asistentky Robin. Musím říct, že jsem od toho čekala trochu více, nicméně se mi kniha líbila. Bylo to poutavé čtení, které vás dokáže vtáhnout do děje. 

3. Vypravěčka

Anotace
Sage pochází z rodiny s židovskými kořeny a její babička přežila holocaust. Ona sama se snaží vyrovnat s jiným traumatem – se smrtí matky. Na skupinové terapii se seznamuje s devadesátníkem Josefem Weberem. Při jednom z jejich rozhovorů ji tento muž, kterého si všichni v jeho okolí váží a mají ho rádi, požádá, aby mu pomohla spáchat sebevraždu. Tíží ho svědomí, přirozenou smrtí se mu však zemřít nedaří. Aby Sage přesvědčil, vzpomíná na své působení v SS i koncentračních táborech. Po dlouhém zvažování Sage kontaktuje úřad pro vyšetřování nacistických zločinů a podaří se jí přesvědčit babičku, aby jí i ona vyprávěla o svém mládí. Zděšeně naslouchá, co všechno zažila v polském ghettu, v Osvětimi i později na útěku. Je možné, že se s Josefem Weberem setkala a může ho usvědčit? A kdyby Sage vyhověla přání starého muže – byla by to vražda, nebo vykonání spravedlnosti na tyranovi?

RECENZE

Hodnocení: 5/5

I když je tato kniha tři roky stará já jí neznala. Narazila jsem na ni v knihkupectví a musím říct, že jsem byla naprosto uchvácená. Přečetla jsem jí jedním dechem. Čtení o tom, jak strašné to muselo být za dob holocaustu. Knihu určitě doporučuji. 

Tak a to je vše...Musím říct, že jsem na sebe celkem pyšná. I když to byly jen tři knížky, nebyly to žádní hubeňouři. Můj cíl je v listopadu přečíst o jednu knížku navíc..:-) Myslím, že při práci už jich asi fakt víc nedám...

Mějte krásný den a těším se na komentáře...

Všechny fotky jsou z www.kniznidatabaze.cz

Papa vaše...Lúúca...

4 komentáře:

  1. Krásný výběr, z Tebou přečtených mám za sebou Vdovu, která byla fakt parádní, a na zbylé dvě další už si pěkně dlouho brousím zuby. Hedvábník se mi doma povaluje už téměř rok! A o Vypravěčku asi poprosím Ježíška... Přeji Ti hezký listopad :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za pochvalu... Určitě se do Hedvabnika pusť, stojí za přečtení☺ a Vypravěčka bude krásný dárek pod stromeček... Měj se moc hezky..☺

    OdpovědětVymazat
  3. Na Vypravěčku se také chystám, sice už docela dlouho, ale zato vím, že si ji na milion procent pořídím! :)

    OdpovědětVymazat