neděle 23. října 2016

Jak si vymazlit (rozmazlit) svoji knížku

Určitě jako všichni z vás i já se snažím starat o své knížky, co nejlépe. Nejenom proto, že stojí nemalé peníze, ale také proto, že někdo si dal tu práci jí napsat, vymyslet příběh, navrhnout obálku a já cítím tak trochu povinnost se o ty knížky postarat..přece je to něčí dílo a já ho nechci zničit.
Od nějaké doby svoje knížky ZÁSÁDNĚ nikomu nepůjčuji, kromě lidí z mojí rodiny. Jednou se mi knížka vrátila tak zničená, že jsem byla vážně naštvaná. Jako vážně někdo dokáže číst knížku a zároveň s ní zacházet tak, že z ní vypadá půlka stránek a ta další půlka v ní nedrží???!!! Děkuji, ale tohle už nechci zažít, tak jsem řekla stop půjčování knížek!..
V týdnu jsem se rozhodla udělat svým knížkám a hlavně sobě :-D radost. Chtěla jsem pro ně nějaký krásný obal, aby se mi lépe drželi, když je budu číst a také krásně vypadaly. Zabrousila jsem na internet a vykoukla na mě stránka www.fler.cz. Musím říct, že jsem se nestačila divit, kolik krásných a ručně dělaných věcí jsou lidé schopni vyrobit. Nicméně látkových obalů na knihy je zde vážně požehnaně. Já si však vybrala látkový obal od Maskrtky (http://www.fler.cz/maskrtka). 


Tento obal je naprosto úžasný, protože je nastavitelný na šířku knížky, takže se nemusíte bát, že se do něj nevleze knížka, která má třeba 900 stránek:-P..Nicméně výška polohovatelná není, ale to není u žádného obalu. I když je v obalu všitá i záložka, neodolala jsem a včera jsem si koupila ještě krásnou záložku vyrobenou ze svorky. Ale protože jsem stará skleróza vůbec nevím od koho jsem jí koupila, jelikož jsem ji kupovala na stánku a neopsala si stránky na FB...Nicméně, když napíšete do vyhledávače záložka ze svorky, vyjede jich spousta:-)

Snad to byla pro vás trocha inspirace.....
papa Vaše Lúúca...

3 komentáře:

  1. Zdravím, nabízíme novou možnost spolupráce pro knižní blogery: http://www.cbdb.cz/spoluprace-pro-blogery

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný obal! Já si ten svůj také pořídila na fleru (člověk tam najde naprosté skvosty). Ten tvůj je lepší v tom, že je nastavitelný a já se asi ještě po nějakém a právě nastavitelném, podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obal je vážně super... Však se podívej na paní od které jsem ho kupovala já☺ má i jiné barvy...

      Vymazat